Descriere
Botter
„Velarino”, în traducere perdea, a fost folosită încă din Roma antică. Fiecare teatru are una, rolul acesteia fiind de a separa scena de public. Creează un sentiment de așteptare care îi menține pe spectatori intrigați, un lucru esențial, care ii face să aprecieze pe deplin viitoarea performanță.
Așteptarea care crește în acele câteva minute de admirație a catifelei și a ornamentelor cortinei este esențială pentru a aprecia reprezentarea care va începe la scurt timp după aceea; același lucru este valabil și atunci când se deschide o sticlă de vin roșu: este ținut în mână, observat cu atenție în frumusețea și eleganța sa și în cele din urmă dechis.
Culoare: roșu rubiniu intens
Miros: pafrum de fructe roșii coapte, cu note de flori violet, îmbinate cu note picante de lemn dulce
Gust: elegant și hotărât de tanin.
Asocieri culinare: ideal cu vânat și brânzeturi maturate.
"Botter a fost fondat de Carlo Botter și soția sa Maria în 1928 în Fossalta di Piave, un orășel de lângă Veneția. A început ca o mică afacere care vinde vinuri locale în butoaie și damian. În anii ’60 cei doi fii, Arnaldo și Enzo, s-au alăturat companiei și au început să vândă vin în sticle. Au sporit prezența Companiei pe piața italiană și – cel mai important – au dat viață unui proces treptat de expansiune în alte țări, care s-ar transforma apoi în principala sursă de venit a Companiei. În anii '70, Botter a reușit să țină pasul cu piața internațională în creștere și să-și extindă gama. Unele dintre vinurile sale din Veneto proveneau din podgoriile familiei, situate în apropiere de Treviso. În anii '80, datorită diverselor colaborări strânse cu producătorii locali, Botter a început să furnizeze vinuri noi din Abruzzo, Campania, Puglia și Sicilia, oferind o gamă largă de produse realizate cu struguri din viță de vie autohtonă; acesta a fost doar punctul de plecare al abordării multi-teritoriale Botter, care ulterior s-a dezvoltat și s-a răspândit în toată țara, din nordul spre sudul Italiei. La sfârșitul anilor 90, a treia generație - Annalisa, Alessandro și Luca - a intrat în Companie, iar Botter a început să asista la o nouă evoluție. A fost adoptat un model de afaceri nou-nouț, mai potrivit nevoilor unei piețe dinamice și globale. Astăzi, Botter este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri italiene: 1 din 20 de sticle de vin italian exportate în lume este produsă de Botter."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Susumaniello |
Aspect
Rosu rubiniu |
Baricat
Nu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Botter |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Veneto |
An
2023 |
Alcool
14.5% |
Temperatura optima de servire
16-18°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |