Descriere
Laurento, un vin elegant, neted, care întruchipează sufletul Romagnei, își datorează numele vechii proprietăți agricole pe care Umberto Cesari a cumpărat-o de la Curia din Bologna.
100% Sangiovese cultivat în podgorii cu vârsta medie de 15 ani și cu randament de 7 tone la hectar, plantate în soluri argiloase cu textura medie. Mustul fermentează în fermentatoare verticale din oțel cu temperatură controlată, cu o macerare lungă . Vinul se maturizează apoi 24 de luni în butoaie de stejar slavon de 30 hl.
Culoare: roșu rubiniu intens
Miros: intens, cu note de prune uscate
Gust: note de prune uscate, mure sălbatice și afine
Asocieri culinare: carne de porc, carne roșie, brânzeturi maturate
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Sangiovese |
Aspect
Rosu rubiniu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Umberto Cesari |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Emilia / Romagna |
An
2020 |
Alcool
14% |
Temperatura optima de servire
16-18°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |