Descriere
Tommasi Family Estates
Dupa ani de căutare în zona Lugana, Tommasi a găsit podgoria Le Fornaci. Este cultivată în solul glaciar care a sculptat lacul Garda și produce un volum mic a celui mai prestigios soi de struguri. Acest vin este obținut din strugurii Trebbiano, culeși exclusiv manual și atent selecționați. Fermentarea alcoolică are loc în tancuri din oțel inoxidabil timp de 7 zile. Maturarea vinului are loc în tancuri din inox 5 luni înainte de îmbuteliere.
Culoare: galben intens
Miros: este fructat și parfumat, cu note de fructe tropicale și grapefruit.
Gust: gust-ul este uscat și armonios și are o prospețime elegantă. Este intens, persistent și mineral, cu nota tipică de final de migdale.
Asocieri culinare: ideal ca aperitiv, cu aperitive și finger food, pune în valoare preparatele pe bază de pește de lac și de mare. Excelent cu primele feluri sărate, risotto, carne delicată și cu brânzeturi proaspete.
"Tommasi este situat în Pedemonte, un mic sat din inima regiunii Valpolicella Classico, în partea de nord-vest a Veronei. De la micuța podgorie a bunicului Giacomo Tommasi, fondată în 1902, aceasta a crescut constant de-a lungul anilor, iar astăzi se extinde pe șase moșii, acoperind un total de 570 de hectare, în unele dintre cele mai apreciate și interesante regiuni de vinificație din Italia. În prezent, crama este condusă de a patra generație a familiei, nouă frați și veri care au diferite responsabilități. Giancarlo Tommasi este principalul lider care se ocupă îndeaproape de culturile Tommasi. În filosofia sa de a respecta integritatea teritoriului și modurile tradiționale de vinificație în Valpolicella, el usucă toți strugurii pentru Amarone timp de cel puțin trei luni și preferă să-și îmbătrânească vinurile în butoaie mari din stejar. Cel mai important și de prestigiu vin este Amarone, unul dintre marile vinuri ale lumii. Tommasi s-a specializat în producerea acestui „nectar divin” timp de zeci de ani și a devenit unul dintre principalii săi ambasadori în lume."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Alb |
Soi strugure
Turbiana |
Aspect
Alb |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Tommasi Family Estates |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Veneto |
An
2022 |
Alcool
12.5% |
Temperatura optima de servire
5-7°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |