Descriere
Echilibrul deosebit al vinului se datorează caracterului nuanțat al fructului, acidității, structurii bine lucrate și conținutului de alcool. Pe palatin, este aromat și proaspăt, iar sfârșitul este rafinat și lung. În special buchetul este foarte intrigant, cu note foarte vioaie de prune care sunt potențate de cele de ciocolată de patiserie, piper, minereu de fier, caramel și crustă de plăcintă. Există și un caracter verde care completează frumos buchetul cu note de anason, frunze de ceai, soia, mentol și măsline negre. Maturitatea fructului este impecabilă, fără niciun element de supra sau sub-coacere.
Se recomandă decantarea timp de minim 2 ore înainte de servire.
Culoare: roșu-rubiniu închis
Miros: intrigant, cu note foarte vioaie de prune care sunt potențate de cele de ciocolată de patiserie, piper, minereu de fier, caramel și crustă de plăcintă; există și un caracter verde care completează frumos buchetul cu note de anason, frunze de ceai, soia, mentol și măsline negre
Gust: elegant, aromat, proaspăt și mătăsos, cu corp mediu spre plin, aciditate vioaie și tanini ultrafini, polisați și frumoși, arome abundente de fructe albastre și mure care conduc spre sfârșitul rafinat și lung
Asocieri culinare: brânzeturi, trufe, vânat, vită
"Considerat a fi port-drapelul enologiei italiene, producătorul Tenuta San Guido este cunoscut pentru vinul Sassicaia, primul Super Toscan din lume. Acest vin istoric este unicul responsabil pentru lansarea „mişcării Super Toscane” și rămâne unul dintre cele mai căutate vinuri din lume. Istoria Sassicaia începe în 1944, când marchizul Mario Incisa della Rocchetta cumpără butași de viță de vie de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc și îi plantează pe versantul unui deal de pe proprietatea San Guido, numit Castiglioncello, după castelul din secolul al XI-lea aflat la marginea superioară a podgoriei. După 25 de ani de experimentare continuă, Sassicaia a pășit pe scena mondială în 1968, primind aprecieri pentru prima sa lansare internațională. Și astfel s-a născut pionierul Super Toscanelor. Odată cu schimbările radicale din sistemul de reglementări DOC, începând cu recolta din 1994, reputația excelentă a vinului Sassicaia a fost recunoscută prin faptul că guvernul italian i-a acordat propria denumire de origine controlata, DOC Bolgheri Sassicaia. Astăzi, Sassicaia este considerat noul vârf al vinurilor roșii italiene de excepție, datorită consecvenței în excelență și spiritului intuitiv. Aclamat de cele mai respectate voci din industria vinului, Sassicaia este moștenirea lăsată în urmă de creatorul său, marchizul Mario Incisa della Rocchetta, și de fiul acestuia, marchizul Nicolo Incisa della Rocchetta."
Premii:
> 97+ Puncte Robert Parker
> 97 Puncte James Suckling
> 97 Puncte Decanter
> 97 Puncte Vinous
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon |
Aspect
Rosu rubiniu |
Baricat
Da |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Tenuta San Guido |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Toscana |
An
2020 |
Alcool
14% |
Temperatura optima de servire
15-18°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |