Descriere
Berlucchi
Guido Berlucchi '61 Franciacorta Brut este un spumant ce provine din struguri Chardonnay și un mic procent de struguri Pinot Noir, fermentat prima oară alcoolic în cuve din oțel, fermentat a doua oara prin metoda clasică pentru a da naște bulelor și învechit pe drojdii minim 24 de luni.
Culoare: galben pai.
Miros: ananas, citrice, fructe albe, pâine.
Gust: moale, proaspăt, plin, cu arome de citrice.
"Cine știe cum a gustat un vin produs din acest pământ în urmă cu peste o mie de ani. Cu siguranță era deja foarte popular, după cum demonstrează unele lucrări antice din secolul al VIII-lea d.Hr, când cel mai bun vin al comunității benedictine a fost produs în puternica mănăstire Santa Giulia da Brescia. Există documente scrise care atestă o tradiție de vinificație care a continuat neîntrerupt până în zilele noastre. Puține locuri din Europa au o colecție atât de bogată de înregistrări care arată vinul care însoțește omul de-a lungul secolelor. Chiar și iubitele noastre “ bule ” au origini străvechi. Se știe fără îndoială că vinurile albe spumante fine erau produse pentru o clientelă solicitantă încă din secolul al XIII-lea. Prin urmare, nu este o coincidență faptul că în 1961, Guido Berlucchi și Franco Ziliani au dezvoltat prima sticlă de Franciacorta Metodo Classico chiar aici."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Franciacorta |
Soi strugure
Chardonnay
Pinot Noir |
Aspect
Galben pai |
Nivel zaharuri
Brut |
Brand
Guido Berlucchi |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Lombardia |
Alcool
12.5% |
Temperatura optima de servire
6-8°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |