Descriere
Botter
Este depozitat în rezervoare din oțel inoxidabil pentru decantare statică la rece. Odată ce sucul curat este recoltat și inoculat cu drojdii selectate, acesta va trece prin fermentare la o temperatură constantă controlată de 18°C în decurs de 8-10 zile. După o perioadă de păstrare, vinificatorul studiază un cupaj calificat pentru a obține cuvée de bază. Ulterior, vinul de bază este filtrat și se adaugă zaharoză și drojdii selectate pentru a fi supus unei a doua fermentații (metoda Martinotti - Charmat) la o temperatură controlată de 14-15°C într-un rezervor sub presiune. Odată atinsă presiunea necesară, nivelul de alcool și zahăr, vinul este refrigerat, stabilizat la rece (- 2/-3°C), filtrat și controlat înainte de îmbuteliere.
Culoare: galben pai, cu nuanțe verzui
Miros: note delicate fructate cu accente de măr
Gust: armonios, proaspăt, cu un final lung și sapid.
Asocieri culinare: aperitive, fructe de mare, supe și risotto și feluri principale pe bază de pește la grătar și carne albă delicată.
"Botter a fost fondat de Carlo Botter și soția sa Maria în 1928 în Fossalta di Piave, un orășel de lângă Veneția. A început ca o mică afacere care vinde vinuri locale în butoaie și damian. În anii ’60 cei doi fii, Arnaldo și Enzo, s-au alăturat companiei și au început să vândă vin în sticle. Au sporit prezența Companiei pe piața italiană și – cel mai important – au dat viață unui proces treptat de expansiune în alte țări, care s-ar transforma apoi în principala sursă de venit a Companiei. În anii '70, Botter a reușit să țină pasul cu piața internațională în creștere și să-și extindă gama. Unele dintre vinurile sale din Veneto proveneau din podgoriile familiei, situate în apropiere de Treviso. În anii '80, datorită diverselor colaborări strânse cu producătorii locali, Botter a început să furnizeze vinuri noi din Abruzzo, Campania, Puglia și Sicilia, oferind o gamă largă de produse realizate cu struguri din viță de vie autohtonă; acesta a fost doar punctul de plecare al abordării multi-teritoriale Botter, care ulterior s-a dezvoltat și s-a răspândit în toată țara, din nordul spre sudul Italiei. La sfârșitul anilor 90, a treia generație - Annalisa, Alessandro și Luca - a intrat în Companie, iar Botter a început să asista la o nouă evoluție. A fost adoptat un model de afaceri nou-nouț, mai potrivit nevoilor unei piețe dinamice și globale. Astăzi, Botter este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri italiene: 1 din 20 de sticle de vin italian exportate în lume este produsă de Botter."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Spumant |
Soi strugure
Chardonnay
Glera |
Aspect
Galben pal |
Nivel zaharuri
Brut |
Brand
Gran Passione |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Veneto |
An
2022 |
Alcool
11% |
Temperatura optima de servire
6-8°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |