Descriere
Poggio Le Volpi
Produs din soiul Malvasia Puntinata. Strugurele este cules manual, fermentat la temperatură controlată, apoi maturat pe drojdii în rezervoare de oțel de 40hl.
Culoare: galben pai cu reflexii verziu.
Miros: fructe tropicale, migdale, alune și flori de portocal.
Gust: catifelat, fructat și floral, proaspăt și persistent.
Asocieri gastronomice: fructe de mare, preparate din pește, brânzeturi proaspete, paste alla carbonara.
"Pentru a găsi rădăcinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie să facem un salt înapoi de aproape un secol. Totul a început în 1920, când Manlio Mergè își începe producția de vin și ulei. Pasiunea lui pentru pământ este transmisă mai întâi fiului său Armando și apoi nepotului său Felice. Ambii transformă visul bunicului Manlio în realitate, fondând în 1996 Ferma Poggio le Volpi din Monte Porzio Catone. Aceasta este o zonă de origine vulcanică, prin urmare este în mod inerent fertilă. Poggio le Volpi reprezintă primul punct de cotitură al companiei de familie. Dacă Armando a început producția Monte Porzio Catone și transformarea companiei din locală într-una națională, Felice, ca urmare a înclinației către afaceri a tatălui său, devine enolog conducând compania în cercul celor mai interesante companii de vinificație din punct de vedere al producției în regiunea Lazio, obținând o mare apreciere în rândul iubitorilor de vin de nișă naționali și internaționali. Felice Mergè cultivă o tradiție modernă și variată de vinificație, tipică oamenilor eclectici și ambițioși, la fel ca Manlio și Armando Mergé. Din 1920 povestea Mergè este despre teritoriu, pasiune și calitate."
Premii: 2019 > Silver Medal Berliner Wine Trophy | Gold Medal Mundus Vini
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Alb |
Soi strugure
Malvasia |
Aspect
Alb |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Poggio le Volpi |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Lazio |
An
2019 |
Alcool
13% |
Temperatura optima de servire
6-8°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |