Descriere
Varianta Limited Edition a “regelui vinurilor de Purcari”, aşa cum este denumit sortimentul Negru de Purcari de producători, captivează pur şi simplu cu eleganţa şi nobleţea sa. În compoziţia vinului intră doar cei mai buni struguri Cabernet Sauvignon 70%, Saperavi 25% şi Rara Neagră 5%, ale căror arome se completează reciproc excelent pentru a da naştere unei palete aromatice absolut splendide, perfect structurată şi echilibrată. Strugurii sunt selecţionaţi şi recoltaţi manual, urmând apoi vinificarea prin metoda tradiţională. Sortimentul este maturat în barrique franțuzesc din lemn de stejar timp de 18 luni, timp suficient pentru a-şi definitiva pe deplin personalitatea hipnotizantă. Pentru a savura din plin buchetul vinului, se recomandă servirea la o temperatură de 18-20°С, decantat cu 30 de minute înainte de servire
Culoare: Roşu cărămiziu.
Miros: Buchet intens, complex, unde se remarcă note bogate de prune bine coapte, smochine, fructe de pădure, cuişoare, lemn dulce şi şofran.
Gust: Un mariaj captivant de arome de smochine, prune şi fructe de pădure proaspăt culese, învăluite în accente condimentate.
Asocieri culinare: Negru de Purcari Limited Edition se potriveşte foarte bine alături de preparate sofisticate pe bază de carne de vânat (cerb, fazan) sau brânzeturi cu mucegai.
"La sfârșitul secolului al XII-lea, viticultura apare ca îndeletnicire economică de bază, aflată sub protecția statului în Valahia și Moldova, cnezate pe teritoriul vechii Dacii. Ulterior, se va descoperi că, deși toate aceste teritorii sunt prielnice pentru viticultură, există, totuși, un șir de regiuni, unde se produce un vin cu totul special. Anume un astfel de loc este satul Purcari, podgoriile căruia se aflau pe atunci în proprietatea Mănăstirii Afon-Zograf. Istoria Purcari începe în secolul XVIII, când coloniștii francezi au luat în arendă pământurile de la mănăstire, obligându-se să mențină podgoriile în bună ordine și să fie plătită desetina din venituri și roadă. Doar decenii mai târziu s-a confirmat faptul că podgoriile Purcari sunt, într-adevăr, amplasate la aceeași latitudine ca celebra zonă vinicolă din Franța, iar solul bogat în rubidiu conferă vinurilor o culoare purpurie intensă, specifică și vinurilor bordoleze. În 1878 vinăria sărbătorește adevăratul triumf la Expoziția Mondială de la Paris, când în cadrul unei degustări închise, experţii francezi au fost impresionaţi de un vin sec, de culoare intens- rubinie, fiind siguri că este un vin de Bordeaux. Mare însă le-a fost mirarea să afle că vinul își are originile într-un sătuc necunoscut de pe malul Nistrului. Acesta este momentul când Negru de Purcari a obținut prima sa medalie de aur la o expoziție internațională. În 2013, când Purcari numără aproape două secole de la fondare, a fost lansată noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea vinăriei, fiind condiţionată de evoluţia intensă a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate în anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, când calitatea strugurilor îşi atinge îndrăzneţ apogeul, iar vinul se manifestă în toată amploarea, devenind din ce în ce mai select."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Cabernet Sauvignon
Rara Neagra
Saperavi |
Aspect
Rosu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Chateau Purcari |
Tara de origine
Republica Moldova |
Regiune
Stefan Voda |
An
2021 |
Alcool
14% |
Temperatura optima de servire
18-20°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |