Descriere
Masca del Tacco
Denumirea provine de la „ciotul” viței de vie, care transmite strugurilor forța unui teritoriu străvechi, mărturisind munca generațiilor de vinificatori care și-au dedicat întreaga viață acestor culturi și comunicării tradițiilor de acest pământ. Negroamaro a fost întotdeauna printre cei mai reprezentativi struguri din regiune, un struguri puternic cu expresie minerală, din care se obțin vinuri grozave care se potrivesc perfect cu bucătăria regională, dar se potrivesc bine cu bucătăria internațională. Vinul are o culoare roșu rubiniu intens, strălucitor și foarte consistent în pahar. Pe nas senzații de coacăze roșii, fructe de pădure coapte și cireșe în alcool lasă loc tutunului dulce, piper negru, flori roșii, ierburi aromatice, fier, humus și un aer balsamic. Elegant la gust, proaspăt, fructat, cu tanini copți, plăcut la băut și foarte lung în persistență fructată și picant.
Culoare: roșu-rubiniu intens.
Miros: mure, cireșe alcoolizate, ierburi aromatice, floare de coacăz roșu, ferigă, condimente.
Gust: catifelat, structurat, fructat și condimentat, proaspăt, ușor tanic și incredibil de persistent.
Asocieri gastronomice: aperitive, paste cu ragu de miel, BBQ, brânzeturi cu maturare medie, și de încercat pe gulaș și alte preparate din carne din diverse bucătării internaționale.
"În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său Armando, cumpără și restaurează o clădire cunoscută de mult ca Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă din 1949. Redenumită ca Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea rurală inițială, dar la îmbogățit în același timp cu cele mai noi echipamente și tehnici de producție inovatoare, menite să producă cea mai bună calitate a vinului fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zona Veglie și Torricella. Căldura pământului și afluxul maritim din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: acești factori au ca rezultat vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco. Tradiție, identitate și teritoriu dar și pasiune, angajament și experiență: acestea sunt valorile împărtășite de Compania care continuă să cultive strugurii autohtoni, valorificând potențialul solului pentru ca sticlele sale să culeagă arome care sunt o expresie modernă, dar în același timp. timpul reprezintă patrimonii vitivinicole unice istorice. Lucrarea viei se face manual, vinificația este tradițională, iar utilizarea lemnelor de învechire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole."
Premii:
-2021- 97 points Luca Maroni
-2020- 97 points Luca Maroni
-2019- 97 points Luca Maroni
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Negroamaro |
Aspect
Rosu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Masca del Tacco |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Puglia |
An
2022 |
Alcool
14.5% |
Temperatura optima de servire
16-18°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |