Descriere
Cantine Borga
Ciorchinii sunt aduși în pivnița imediat după recoltare și destulpinați. Strugurii sunt presați ușor, iar mustul macerează pe coajă suficient de mult pentru a da vinului nuanța clasică de roz. Drojdiile selectate se adaugă mustului de curgere și acesta este trimis la fermentare, care are loc la o temperatură controlată între 16° și 18°, timp de aproximativ 10 zile. Vinul obținut se odihnește în oțel, unde este învechit timp de 5/6 luni, înainte de îmbuteliere.
Culoare: roz somon pal și strălucitor
Miros: parfumat și delicat la nas, cu note de petale de trandafir, piersici albe și fructe roșii mici.
Gust: arome de căpșuni sălbatice, piersici și lămâie.
Asocieri culinare: carpaccio de somon marinat cu citrice.
"Familia noastră a cultivat struguri Chiarano din 1940. Acestea sunt acele podgorii pe care le-am explorat când eram copii și aventurile noastre nu s-au oprit niciodată. Bunicul Antonio și-a transformat visul în certitudinea că vița de vie va deveni împletită, inextricabil și generos, cu viața familiei Borga. El a avut în vedere ciorchinii autentici, autentici, pe care generațiile viitoare le vor culege în recoltele din septembrie. Încrederea noastră în sol ne-a determinat să revitalizăm cele 34 de hectare ale noastre, având mare grijă de fiecare parcelă și de cerințele sale specifice. Angajamentul nostru se referă la respectarea caracteristicilor climato-mediu, agricole și fitosanitare care diferențiază Marca Trevigiana. În podgorie implementăm soluții agronomice orientate spre apărarea culturilor, în vederea reducerii impactului asupra omenirii și asupra mediului, permițându-ne astfel să obținem produse durabile."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rose |
Soi strugure
Raboso |
Aspect
Rose intens |
Baricat
Nu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Cantine Borga |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Veneto |
An
2022 |
Alcool
12% |
Temperatura optima de servire
4-6°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |