Descriere
Angostura
Angostura 1919 este un blend cu totul şi cu totul special, motiv pentru care a fost premiat adesea în cadrul competiţiilor de profil. Sortimentul celebrează un an deosebit, 1919, anul în care industria romului a luat avânt în Trinidad & Tobago. În compoziţia acestui blend intră sortimente de rom maturate timp de 8 ani în butoaie din lemn de stejar american pentru bourbon, de unde împrumută arome fructate delicioase. Romul poate fi consumat simplu, cu gheaţă sau într-un mix de băuturi.
Culoare: ambră
Miros: un parfum complex ce combină arome de lemn de stejar, frunză de tutun, flori uscate, caramel şi condimente savuroase
Gust: aromele de fructe, ciocolată, ierburi aromatice, vanilie şi lemn de stejar se combină armonios pentru a contura un gust echilibrat şi seducător
Finish: lung, aromat
"Povestea bitterului aromatic Angostura începe în anul 1824, atunci când Dr. Johann Siegert creează pentru prima dată tincturi medicinale pentru ameliorarea durerilor de stomac. Curând Dr. Siegert începe să exporte produsele sale în Anglia, Caraibe şi Statele Unite. În anii 1870, Don Carlos Siegert, unul din fiii săi, emigrează în Trinidad şi pune bazele brandului Angostura ca şi ingredient pentru cocktailuri şi mâncăruri. În timp, interesul şi curiozitatea oamenilor pentru cocktailuri a început să crească tot mai mult şi odată cu acestea a crescut şi consumul de bitter. În 1955, compania a fost numită furnizor al Reginei Elisabeta a II-a, Angostura fiind singurul brand de bitter din lume care se poate mândri cu un astfel de titlu. Astăzi, bitterurile Angostura sunt un ingredient nelipsit pentru barmani şi pasionaţi de cocktailuri, care îşi folosesc imaginaţia pentru a le găsi mereu o nouă utilizare."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Caribbean Rum |
Brand
Angostura |
Aspect
Ambra |
Vechime
8 Ani |
Tara de origine
Caraibe |
Regiune
Trinidad and Tobago |
Alcool
40% |
Imbuteliere
0.70L |