Descriere
Pitars
Aromă cu note pronunțate de mere coapte, urmate de indicii de banane și ananas. Debut sărat și senzație accentuată de mere coapte, marcate de o cremozitate și finish curat. Vinificare albă. Prima fermentație are loc în cuve de oțel la temperatură controlată, unde se adaugă drojdii indigene. Vinul devine spumant cu ajutorul presiunii, la temperaturi scăzute, în rezervoare (metoda Charmat). Este un însoțitor excelent pentru aperitive.
Culoare: galben pai pal
Miros: note pronunțate de mere coapte, urmate de indicii de banane și ananas
Gust: o aromă cu note pronunțate de mere coapte, urmate de indicii de banane și ananas, cu un debut sărat, marcate de cremozitate și un finish curat.
Asocieri culinare: aperitive, brânzeturi proaspete, preparate din pește și legume
"Primele legături dintre vin, viță de vie, pământurile Grave del Friuli și familia Pittaro datează din 1644. La începutul secolului XX, Romano Pittaro, un expert vinificator, a plantat Merlot, o viță de vie importată în Friuli din Franța în 1880. Cu toate acestea, fiul său Angelo, după cincisprezece ani petrecuți în Venezuela, a construit o cramă modernă – Cantina San Martino – în 1968, unde a făcut și vinuri albe. Mai târziu, Cantina San Martino a luat numele de Pitars, urmând destinul numelui de familie. Acest nume de familie este încă asociat cu păducelul, o plantă sinceră, dar elegantă, care marca odinioară granițele dintre câmpuri. Astăzi, tradiția familiei rurale și meșteșugul de a face vin bun, cu mândrie și dăruire, zi de zi sunt păstrate în viață de Loris, Bruno, Mauro, Paolo și de a patra generație dintre noi, Pitari: Nicola, Stefano și Alessandro."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Prosecco |
Soi strugure
Glera |
Aspect
Galben pai |
Nivel zaharuri
Brut Natur |
Brand
Pitars |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Friuli Venezia Giulia |
An
2022 |
Alcool
11.5% |
Temperatura optima de servire
6-8°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |