Descriere
Drambuie
Denumirea Drambuie provine din expresia galică An Dram Buidheach - Băutura care satisface, sortimentul fiind rezultatul unei combinaţii secrete de plante, condimente şi ierburi infuzate în whisky scoţian din Speyside şi Highland, maturat timp de 15 ani. Amestecul este inspirat de reţeta creată în secolul 18 de către spiţerul regal pentru Prinţul Charles Edward Stuart, care obişnuia să bea zilnic câteva picături din acest elixir pentru a-şi menţine vitalitatea şi puterea. Drambuie cucereşte în primul rând cu gustul său autentic, care beneficiază de o profunzime aparte.
Culoare: auriu intens
Miros: parfum bogat de flori, ierburi aromatice, fân, lemn dulce, coajă de portocală şi miere, completat cu un strop de piper
Gust: expresiv şi complex, dominat de arome intense de portocală, miere şi ierburi aromatice
Finish: lung, aromat
"Gustul Drambuie este rezultatul infuzării unei combinaţii secrete de condimente, iarbă neagră, miere şi ierburi aromatice într-un blended whisky scoţian învechit. Primele pagini din povestea brandului Drambuie au fost scrise acum 267 de ani, atunci când Prinţul Charles Edward Stuart i-a dăruit lui John MacKinnon reţeta sa personală de lichior medicinal, în semn de mulţumire pentru că l-a ajutat să fugă din insula Skye după o bătălie pierdută. Peste ani şi ani, reţeta avea să devină cunoscută lumii sub denumirea Drambuie. În 1873 aceasta ajunge în mâinile lui John Ross, care o prepară pentru a servi clienţii din hotelul unde lucra. Reacţia acestora era mereu “an dram buidheach“ (băutura care satisface), motiv pentru care în anul 1893 fiul lui John înregistrează marca Drambuie. Douăzeci de ani mai târziu lichiorul este savurat la Buckingham Palace şi devine din ce în ce mai popular în rândul consumatorilor, fiind şi astăzi unul dintre cele mai apreciate lichioruri din lume."
Specificatii
Caracteristici |
Stil
Lichior pe bază de whisky |
Brand
Drambuie |
Aspect
Auriu intens |
Tara de origine
Scotia |
Regiune
Highland - Speyside |
Alcool
40% |
Imbuteliere
1L |